Menu Sluiten

REGLEMENT CLUBCOMPETITIE SC.NORBE

REGLEMENT CLUBCOMPETITIE SC.NORBE

 

 

 

Het clubkampioenschap wordt gespeeld in 3 reeksen ( A, B, C ).

Iedereen speelt twee wedstrijden tegen alle andere spelers, dus ook tegen de spelers uit andere poules. We spelen met een heenronde en een terugronde.

Inschrijven kan tot en met 15 Augustus van het nieuwe kalender jaar.

 

 

1.Speeldagen

_____________________

 

a) De clubcompetitie wordt telkens op vrijdagavond gespeeld, met uitzondering van de zaterdagavond als er andere geen activiteiten gepland zijn.

b) Er zal een kalender van de algemene 1e ronde uithangen in de glazen kast. Daarnaast ook de maandelijkse speeldagen. D.W.Z dat spelers wedstrijden op voorhand kunnen spelen waarop zij weten dat ze niet kunnen spelen op de geplande datum. Wijzigingen in de kalender periode is niet meer mogelijk en worden de wedstrijden op inhaalmatchen geplaatst. Ook voor mensen met ploegsysteem.  

c) De kalenders van de speeldagen zullen tijdig verzonden worden per -mail, uithangen in de glazen kast, en zullen ook op onze website http://www.scnorbe.be  verschijnen.

d) Er zal zoveel mogelijk rekening gehouden worden met uw mogelijkheden tot spelen, bijvoorbeeld wanneer u in een ploegsysteem werkt, of pas later in de club aanwezig kan zijn. Wij rekenen er dan natuurlijk ook op dat u als speler zich ook aan de afspraken kan houden om de club tijdig te verwittigen.

e) Spelers die in een ploegensysteem werken en hiervan een uurrooster hebben, gelieve die dan ook te bezorgen aan onze clubverantwoordelijke : Van Rijsseghem Arlette of Van Kerckhove Johnny   (E-mail adres : Johnny.vkj@skynet.be

Uitzonderingen : Spelers die om beroepsredenen niet in de wedstrijdkalender kunnen opgenomen worden. Zij krijgen daarom een vrije kalender, wat betekent dat ze zelf kunnen bepalen en onderling beslissen wanneer deze wedstrijden doorgaan. De spelers met een vrije kalender dienen zelf contact op te nemen met hun tegenstanders.

 

2.Wat als u een wedstrijd niet kunt spelen?

____________________________________________________________________

 

a) Allereerst willen wij u vragen dit zoveel mogelijk te vermijden.

     Gebeurt het toch, dan verwittigt u :

                                                       1) De verantwoordelijke van de clubcompetitie ( Van Rijsseghem Arlette 0495/46.50.23 

                                                       2) Uw tegenstander (een ledenlijst zal uithangen in ons lokaal)

                                                       3) Mocht het zijn dat u deze bovenstaande mensen niet kan bereiken, kan je altijd nog naar het lokaal bellen.

 

b) Bij het niet verwittigen word automatisch een forfaitscore ingeschreven, er word een bedrag van € 4.00 aangerekend aan de speler die niet aanwezig was.  

c) Wanneer u wel de nodige personen verwittigt, komt deze wedstrijd op de lijst van de inhaalwedstrijden. Inhaalwedstrijden moeten gespeeld worden voor de week van kerst wat betreft de eerste ronde. De inhaalwedstrijden van de tweede ronde moeten gespeeld zijn voor 01 Mei. De speler die een wedstrijd uitstelt moet zijn tegenstander en clubverantwoordelijke contacteren om hem in te halen.

d) De datum waarop u de inhaalwedstrijd speelt bepaalt u zelf, in overleg met uw tegenstander. Er worden geen wedstrijden uit ronde 1 mede genomen naar ronde 2 om ze daar beiden te spelen, dit om clubvervalsing te vermijden.

e) Een speler die 3 wedstrijden forfait geeft zonder te verwittigen zal uitgesloten worden om deel te nemen aan de play-offs.

f) Wedstrijden die niet gespeeld zijn voor de opgegeven einddatum van 1e en 2e ronde eindigen op 0-0 score

g) De clubverantwoordelijke zal er over beslissen wanneer een forfait toegekend word bij wedstrijden die onderling niet werden gespeeld.

 

3.Aanvangsuren van de wedstrijden.

__________________________________________________________

 

a) Iedere clubcompetitie-avond starten we stipt om 19.15u. Om het vlotte verloop van de avond verder te bevorderen, moet dit aanvangsuur gerespecteerd worden. Voor de tweede wedstrijd van de avond dient men ten laatste aanwezig te zijn om 20.15u. De derde wedstrijd start naargelang het beëindigen van de tweede wedstrijd.

b) De tafels dienen vrij te zijn 15 minuten voor de aanvang van de openingswedstrijden. Wedstrijden die dan nog bezig zijn moeten afgebroken worden, ook als het gaat om een inhaalwedstrijd of een vooruitgeschoven wedstrijd.

c) Wie denkt te laat te komen om één of andere reden, dient hierbij de clubverantwoordelijke of de zaak te verwittigen per telefoon of sms.

d) Een speler die niet aanwezig is om 19u15 zonder te verwittigen, verliest zijn eerste frame. Is die speler nog niet aanwezig om 19.30u, verliest hij zijn  wedstrijd. Door dit feit krijgt hij een forfait. Enkel in geval van overmacht word de zaak bekeken door de clubverantwoordelijke en het bestuur.

e) U kunt uw tweede wedstrijd beginnen van zodra uw tegenstander vrij is en er een tafel beschikbaar is.

 

 

 4.Volgorde van de clubwedstrijden

_________________________________________________________

 

a) Men is niet verplicht zich strikt te houden aan het uurrooster van de dag, bijvoorbeeld : U hebt om 19.15u. een wedstrijd en daarna een tweede wedstrijd, dan kan U eventueel (wanneer een tafel beschikbaar is) deze vroeger op de avond spelen.

b) Wanneer alle wedstrijden afgewerkt zijn kunnen er nog andere wedstrijden doorgaan, d.w.z. inhaalwedstrijden of vooruitgeschoven wedstrijden.

c) Gelieve dan ook op wedstrijdbladen de datum te vermelden wanneer de wedstrijd gespeeld is, en wanneer hij normaal zou moeten gespeeld worden. Er wordt gevraagd om het wedstrijdblad correct en volledig in te vullen (ook breaks!)

d) Wedstrijden die op de maandplanning staan hebben voorrang op inhaalwedstrijden, vooruitgeschoven wedstrijden en wedstrijden van spelers met een vrije kalender.

 

 

5.Aantal frames en puntentelling

_____________________________________________________

 

a)  Er wordt gespeeld naar een best of 3 (2 winnende frames).

b)  Bij een 2-0 zege, verdient de winnende speler 3 punten en de verliezer 0.   Bij een 2-1 zege, verdient de winnende speler 2 punten en de verliezer 1.

 

 

6.Handicapsysteem

_______________________________

 

a) Wanneer men speelt tegen iemand uit een andere reeks, wordt een handicap toegepast volgens het onderstaand schema :

A tegen B = 15 punten

A tegen C = 25 punten

B tegen C = 10 punten

 

b) Deze punten worden toegekend bij de aanvang van iedere frame.

c) De lijst met handicappunten vindt U in het lokaal.

 

7.Klassement

_____________________

 

a) Aan de hand van de behaalde punten wordt er per reeks een klassement opgesteld. Zo heeft iedere reeks ook een poule winnaar. Nadat alle wedstrijden gespeeld zijn wordt er een seeding opgemaakt naargelang de behaalde punten. De eerste vier op die lijst zijn de vier reeks-hoofden voor de play-offs, de andere mensen worden dan bij die vier in hun poules getrokken.

b) Is het aantal punten gelijk dan tellen de gewonnen wedstrijden. Is dat ook gelijk dan tellen de gewonnen frames. Zijn deze ook nog gelijk dan kijken we naar het onderling duel en daarna eventueel naar de hoogste break. Het is dus belangrijk steeds uw hoogste break op het wedstrijdblad in te vullen.

 

c) Stijgers en dalers:

1.De eerste geklasseerde speler van de B – C reeks stijgt naar een hogere reeks.  De tweede  geklasseerde van de B- C  reeks krijgt een vrije keuze om naar een hogere reeks te gaan.  

2.Spelers die een tijd lang niet hebben deelgenomen aan de clubcompetitie, worden geklasseerd volgens hun laatst behaalde klassering. Bijv. een B-speler die terug wil deelnemen aan de competitie, wordt automatisch weer in de B -reeks geplaatst.

 

       BELANGRIJK: Een speler die stopt in het seizoen dat hij moet promoveren, gaat bij zijn terugkomst naar de reeks waarnaar hij moest promoveren.

 

3.Enkel de laatst geklasseerde speler van elke reeks daalt naar een lagere reeks, (uitgezonderd C-reeks ). Tenzij de speler zelf beslist om in zijn poule te blijven.

 

 

 8.Kosten in de deelname

________________________________________

 

a) Voor de clubmatchen wordt een bijdrage gevraagd van 4.00€ per wedstrijd. 2.00 € gaat naar de uitbaters voor de tafelhuur (die dan op hun beurt terug investeren in 4 nieuwe lakens om de 2 jaar, waarvan 1 voor rekening van de club), de resterende 2.00€ gaat naar een aparte kas voor het clubkampioenschap. Hiermee wordt op het einde van het seizoen het prijzengeld uitbetaald en de bekers gekocht.

b) Om problemen te vermijden wordt er gevraagd om steeds voor de aanvang van een wedstrijd te betalen. Ook bij inhaalwedstrijden of vooruit geschoven wedstrijden.

c) Gaat het om een inhaalwedstrijd of een vooruitgeschoven match dan geeft u het wedstrijdblad plus het geld aan Peter of Cindy of een bestuurslid.

 

 

9.Play offs

_________________

 

Iedere speler die clubcompetitie gespeeld geeft en al zijn wedstrijden gespeeld geeft, mag deelnemen aan de play-offs. Behalve spelers met 3 of meer forfaits.

Wedstrijden die op 0-0 stand geplaatst werden door dat ze niet gespeeld werden voor de eind datum, worden niet beschouwd als een forfait.

 

 

10.Algemeen

_____________________

 

–  Elk lid verklaart zich akkoord met het bovenstaand reglement.

–  Ieder lid is er zich ook van bewust dat zijn persoonlijke gegevens in ons clublokaal en op onze website gepubliceerd worden.

–  De club is niet aansprakelijk voor schade veroorzaakt door leden en derden aan de infrastructuur.

– De club is niet aansprakelijk voor diefstal of verloren voorwerpen.

– Opbergkasten voor snookerkeu’s staan ter beschikking door de club.

– Na de wedstrijd word er van de spelers verwacht dat ze de tafel borstelen en het dekzeil terug